Revizija v Mergadu 

Article published 06. 05. 2020
| 3 minutes branja

Z revizijo odkrijte tudi najmanjše napake vira podatkov XML in odstranite problematične dele, ki vaše oglaševanje zavirajo. Najsi ste ta pregled že preizkusili ali vas to šele čaka, ta mala enciklopedija vam o reviziji posreduje vse pomembne informacije.

R kot Revizija

Revizija je tehnični pregled vira podatkov XML, ki pokaže njegove pomanjkljivosti, ki zahtevajo popravek za pravilno uvrstitev spletne trgovine v primerjalnike blaga ali za izboljšanje stanja oglaševanja. Njegovo načelo vsebuje pregled s strani validatorjev, ki prestavljajo posamezne dele revizije.

Revizijo smo s pomočjo predlogov uporabnikov sposobni nenehno izpopolnjevati. Po prejemu povratne informacije naši razvijalci v postopku pregleda upoštevajo druge pomembne validatorje.

N kot Napake, ki jih revizija odkrije

Rezultat revizije v oglaševanju kaže tri vrste napak:

  • Z rdečo barvo so označene izrazite napake, ki jih morate popraviti.
  • Z oranžno so poudarjene pomanjkljivosti, katerih popravek je potreben (npr. manjkajoči EAN), vendar ni nujno, da v nekaterih primerjalnikih v uvrščanju blaga v ponudbo predstavljajo oviro.
  • Z zeleno so označeni nasveti, ki so odvisni od vaše presoje – z njihovo pomočjo v viru podatkov lahko uskladite bistvene detajle.

K najpogostejšim napakam, ki jih odkriva, revizija takoj nudi možnosti popravkov le-teh. Njeni rezultati pa vam neposredno ponudijo povezave do posameznih video pomoči ali do člankov, ki vsebujejo seznam korakov za izboljšanje vira podatkov v Mergadu.

I kot Izidi revizije

Celotni izidi revizije vam po pregledu vira podatkov pridejo na naveden e‑poštni naslov. Postopek poteka nekaj minut, v zahtevnih primerih lahko traja tudi nekaj ur. Vse je odvisno od števila artiklov – največja velikost naložene datoteke je 500 MB. V izidih kliknete na povzetek vseh ugotovljenih napak. Na posamezne artikle je možno klikniti tudi posebej.

Rezultati so dostopni 10 dni po pregledu, nato pa se arhivirajo. S tem, da si revizijo ponovno ustvarite, izvedete naslednji pregled vira podatkov XML, ki že vsebuje prej popravljene artikle, torej lahko ponovno opravite njegovo revizijo.

X kot XML vir podatkov

Glavni sestavni del revizije je URL naslov vašega XML vira podatkov. Prvi korak je vstavitev naslova datoteke XML v obrazec in e‑poštnega naslova, kamor rezultati pridejo

V primeru revizije preko Mergada poteka pregled na izhodnem viru podatkov. Druga možnost je preko same strani revizije – na vhodu imate na izbiro poljubni vir podatkov, ki ga zadostuje vstaviti v ustrezno polje kot naslov URL.

B kot Brezplačno

Revizija je brezplačna in vas k ničemur neposredno ne zavezuje. Lahko jo enostavno zaženete neposredno iz naše platforme ali s strani revizije – pri uporabi te možnosti vam ni treba ustvarjati računa v Mergadu.

Pregled z revizijo opravljajte večkrat. Ker spletne trgovine in trgovci pogosto urejajo cene, parametre ali same izdelke, svetujemo, da jo izvajate najmanj 1x na mesec. Vaš vir podatkov bo vedno posodobljen in pripravljen za uvrstitev v primerjalnike izdelkov.

Rezultati revizije vam odkrijejo, kjer v viru podatkov je prostor za izboljšanje. Iz napak pa na ta način lahko ustvarite priložnost za to, kako povečati učinkovitost vašega oglaševanja. Če je uporaba revizije Mergado pritegnila vašo pozornost, jo preizkusite brezplačno. Mergado vam nudi še veliko več možnosti, preizkusite ga mesec dni brezplačno in izboljšajte učinkovitost vašega spletnega trgovanja.

Author / Vito Nikolič / 06. 05. 2020

Performance marketing + copy marketing + Balkan e‑commerce = Vito. 

V Mergadu zastává roli konzultanta pro CEE region s primárním zaměřením na Balkán. 

Fanoušek číslo 1 Jeleny Karleuši. 

Add new comment

Vsebina polja je zasebna in ne bo vidna javnosti.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.