Učinkovito prilagodite Mergado #1: Filtri za vhodne vrednosti

Article published 07.04.2020

V ekipi Mergada dojemamo našo platformo kot švicarski nož za vire podatkov. Po zaslugi velike količine funkcionalnosti in izkušenj z reševanjem primerov na naši podpori smo sčasoma ugotovili, da je Mergado vstopil v novo dobo. V dobo, ko želite svoje uporabnike naučiti, kako s tem švicarskim nožem delati učinkovito.

Koristite Mergado z najvišjo zmogljivostjo s pomočjo nove mini serije.

V tej seriji se osredotočimo na to, da boste razumeli, kakšne ovire imajo določeni postopki v nastavitvah vašega izvoza. Ko boste to znanje usvojili, boste sposobni svoje uvoze nastaviti dobro in učinkovito. Skupaj pa bomo dosegli, kar poskušate doseči vi in naša ekipa – povečala se bo učinkovitost Mergada, torej obdelava vaših podatkov.

Ustvarjanje filtrov za vhodne vrednosti pospešuje obdelavo pravil v Mergadu

Mehanizem apliciranja pravil (in nasploh celoten Mergado) ima veliko optimizacij. Ena od njih skrbi za to, da kadar si za sabo sledi več pravil, ki se aplicirajo na filtre za vhod, se takšna skupina pravil lahko obdeluje naenkrat – brez tega, da bi si Mergado med posameznimi pravili moral shranjevati vmesne rezultate in bi s tem izgubljal čas.

Vendar je treba upoštevati, da se te optimizacije ne da vsakič uporabiti: Mergado mora računati s tem, da so nekatera pravila usmerjena tudi na filtre za izhod.

Pravil „za izhod“ s temi „za vhod“ ni možno obdelovati skupaj naenkrat. Mergado namreč pred vsakim pravilom „za izhod“ mora poznati rezultate prejšnjega pravila – in sicer zato, ker prejšnje pravilo spremeni izhodne vrednosti. Šele na podlagi teh izhodnih vrednosti Mergado lahko oceni filtre „za izhod“, tako pa izvede, katere izdelke mora v takšno pravilo sploh poslati.

Torej če ni nujno potrebno, ne usmerjajte pravil za izhodne filtre, ker se s tem izogibajo zgoraj navedeni optimizaciji in se obdelovanje pravil potem lahko skrajno upočasni. Če je v dani situaciji primerno, pri pravilih čim več uporabljajte filtre "za vhod". Takšna pravila se potem lahko obdelujejo po delih in torej izrazito hitreje.

Primer iz prakse

Pred kratkim smo na naši podpori reševali primer, ko so se stranki z obsežnim virom podatkov pravila aplicirala počasi.

Za kaj je šlo:

Ta stranka je imela v svojem izvozu na desetine pravil za prepis, ki so ciljala na filtre za izhod. Na izhodu pa se mora vsako od teh pravil obdelovati samostojno, kar znatno vpliva na skupno hitrost apliciranja pravil.

Kako smo to rešili:

Naši konzultanti so preverili nastavitev strankinega izvoza in ugotovili, da večina zgoraj omenjenih filtrov „za izhod“ dela z elementom PRODUCTNAME. Tega elementa pa ni spremenilo nobeno prejšnje pravilo – vhodne in izhodne vrednosti elementa PRODUCTNAME so bile v trenutku, ko se izbire v okviru postopka apliciranja pravil ocenjujejo, povsem enake. Zato ni bilo nobenega razloga, da bi bile te izbire ustvarjene „za izhod“.

S prenosom teh filtrov za vhod so naši konzultanti dosegli, da so se ta pravila začela obdelovati hkrati, aplikacija pravil pa se je bistveno pospešila.

Ustvarjanje filtrov za vhodne vrednosti pospešuje obdelavo pravil v Mergadu

Preverite svoje filtre v Mergadu. Če boste našli katere filtre „za izhodne vrednosti“, razmislite, ali je to res potrebno. Če ni, spremenite filtre na vhodne vrednosti – s tem boste apliciranje pravil pospešili.

Pozornost posvetite naši novi mini seriji. Pomagala vam bo izpopolniti vaše znanje nastavljanja Mergada, vi pa ga boste lahko uporabljali tako, da bo deloval čim hitreje in čim bolj učinkovito. Druge dele bomo postopoma dodajali. Z morebitnimi vprašanji se lahko obrnete na našo podporo.

Dodaj nov komentar