GLAMI

GLAMI kombinira lastnosti primerjalnika blaga in družabnega omrežja. Posveča se predvsem modi in modnim dodatkom ter strankam spletnih trgovin omogoča iskanje blaga, ustvarjanje kolekcij, deljenje in komentiranje. Vir podatkov je tradicionalni podatkovni XML.

Kje lahko oglašujete z GLAMI?

GLAMI poleg Slovenije deluje še v 17 evropskih državah in v Braziliji. Najnovejša pridobitev so pribaltske države Litva, Latvija in Estonija.

 

🇨🇿 GLAMI.CZ 🇷🇺 GLAMI.RU 🇬🇷 GLAMI.GR 🇧🇷 GLAMI.COM.BR
🇸🇰 GLAMI.SK 🇭🇺 GLAMI.HU 🇹🇷 GLAMI.COM.TR 🇱🇹 GLAMI.LT
🇩🇪 GLAMI.DE 🇪🇸 GLAMI.ES 🇸🇮 GLAMI.SI 🇱🇻 GLAMI.LV
🇫🇷 GLAMI.FR 🇷🇴 GLAMI.RO 🇭🇷 GLAMI.HR 🇪🇪 GLAMI.EE
🇮🇹 STILEO.IT 🇧🇬 GLAMI.BG 🇪🇺 GLAMI.ECO  

 

Kako oglaševati na GLAMI?

Katerikoli prodajalec, čigar spletna trgovina ponuja primerno blago. Uporabljati je mogoče plačljivo in brezplačno različico oglaševanja. Pri GLAMI plačate v trenutku, ko nekdo s tega iskalnika klikne na vašo spletno trgovino. Cena za klik se razlikuje glede na to, v kateri kategoriji prodajate in glede na napravo, s katere stranke kliknejo na vašo spletno trgovino. Za brezplačno različico morate imeti na svoji spletni trgovini nameščen Glami pixel.

 

Vse informacije glede specifikacije feeda za GLAMI najdete na: https://www.glami.si/info/feed/

 

 

Vir podatkov je tradicionalni podatkovni XML.

Datoteke morajo biti shranjene na naslovu URL.

Vsi izdelki, ki so poslani na GLAMI, morajo imeti sistem velikosti in vrednosti velikosti pravilno izpolnjen. Izjema so očala, šali in torbice. Več na: https://www.glami.si/info/feed/

Da. Glami v podatkovnem viru XML zahteva navedbo podatkov o sestavi izdelka, vključno z odstotnim deležem v izdelku. Ta pogoj velja le za tekstilno blago. Če sestave ne navedete, izdelka ne bo mogoče promovirati prek sistema PPC. Te informacije vsebuje podatek Material in Sestava ter njegova vrednost, ki jo morate podati v obliki imena materiala in odstotka, npr. Bombaž 100 %. Več na: https://www.glami.si/info/feed/

Mergado je orodje za trženje s podatkovnimi viri, t. i. »feed marketing tool«, ki vam pomaga skupinsko in avtomatizirano nastavljati oglaševanje za vrsto velikih primerjalnikov blaga, vključno s platformo GLAMI.

  • Mergado podpira vseh 14 formatov GLAMI.
  • Za vse domene nudimo Pregled podatkovnega vira in samodejno predlagamo drevo kategorij.
  • Naše orodje podpira tudi storitvi GLAMI pixel in GLAMI TOP. Uporabljate ali za oglaševanje na GLAMI želite uporabljati katero od platform spletnih trgovin? Enostavno jih povežite z Mergadom s pomočjo Mergado Packa.
  • Slike, ki so na GLAMI bistvene, lahko skupinsko uredite v aplikaciji Feed Image Editor.

 

Preizkusite Mergado za 30 dni brezplačno

 

Mergado Pack in GLAMI

Mergado Pack je brezplačno orodje, ki poenostavlja upravljanje spletnega marketinga in vam pomaga z implementacijo ostalih storitev GLAMI v vašo spletno trgovino. Modul za PrestaShop, OpenCart ali WordPress z WooCommerce preprosto izvozi vaše podatkovne vire z izdelki, implementira GLAMI piXel, ocene strank TOP in še veliko več.

 

 

Logo Mergado Glami XML

 

S pomočjo modula Mergado Pack ustvarite podatkovni vir za izdelke iz vaše spletne trgovine po specifikaciji Mergado XML. Ta podatkovni vir nato s pomočjo orodja Mergado pretvorite v format GLAMI XML, ki ga uporabite z nalaganje vašega kataloga izdelkov na primerjalnik GLAMI. Posodabljanje podatkovnega vira podatkov XML nastavite ob različnih časih, da bodo vedno ostali aktualni in bodo odražali spremembe v vaši ponudbi izdelkov. Mergado Pack obvlada tudi veliko število izdelkov s pomočjo funkcije paketnega izvažanja. Tako se vam ni treba bati naložiti svoje celotne linije izdelkov na GLAMI.

 

 

Logo Glami piXel

 

Mergado Pack podpira preprosto implementacijo GLAMI piXla neposredno v vašo spletno trgovino. S storitvijo piXel GLAMI ugotovi, katera dejanja izvaja stranka na vašem spletišču in nato prilagodi izpis izdelkov na spletnih straneh na podlagi preferenc strank – na primer glede na najljubše barve, blagovne znamke, cene in podobno. Primerjalnik prednostno prikazuje ponudbo trgovin, s katerimi imajo stranke že izkušnje, na ta način vam pomaga povečati prodajo.

GLAMI piXel preprosto aktivirate tako, da izpolnite svoj GLAMI API ključ in omogočite funkcijo piXel v administraciji modula Mergado Pack.

 

 

 

Logo Glami TOP

Storitev GLAMI TOP ocene strank boste zagotovo uporabljali, če je za vas pomembno, da ste vidni na modnem primerjalniku. S pomočjo vprašalnikov GLAMI zbira ocene nakupov in spletne trgovine, ki jih oddajajo vaše stranke. Po izpolnitvi pogojev bodo vaši izdelki označeni z značko G-TOP ali G-preverjeno in bodo občutno vidnejši za nakupovalce.

Stranke lahko tako bolje filtrirajo vaše izdelke in spletni trgovini bo to prineslo več naročil.

Funkcijo aktivirate tako, da v administraciji Mergado Pack vnesete svoj GLAMI TOP API ključ, izberete ustrezno jezikovno različico in omogočite funkcijo GLAMI TOP.

Za pravilno pošiljanje e-pošte z vprašalniki je treba dodati nastavitve DNS po specifikaciji GLAMI. Ta funkcija nato kupcu ob koncu procesa nakupa prikaže poziv s soglasjem za pošiljanje vprašalnika.

 

 

Izberite platformo svoje spletne trgovine in preskusite Mergado Pack:

Preberite o GLAMI na našem blogu:

Kako nastaviti brezplačno ceno v Mergadu

Preprosto je. Celotna nastavitev vam bo vzela le nekaj minut. Narediti je treba naslednje tri korake.

05.08.2020